آموزش تصویری طراحی بروشور
آیا می خواهید بروشور خود را با طرح ایده خودتان طراحی کنید؟
یکی از فرمت های مناسب برای بروشور، برشورهای سه صفحه ای است. این برشورها متداول ترین سبک بروشور بوده و می تواند بهترین انتخاب برای شما باشد.
در واقع بروشور راه مناسبی برای ایجاد تعادل بین مطالب آموزنده و بصری است که می خواهید به مخاطب منتقل کنید و به شما این اجازه را می دهد تا با در نظر گرفتن فضای تعیین شده، به ترتیب اولویت مقاصد و مطالب مختلف مورد نظر خود را بیان کنید.
قبل از ایجاد یک برشور باید جانب احتیاط را رعایت کرده و اطمینان حاصل کنید که پروژه شما شامل همه مواردی که انتظار دارید می شود و همه چیز به بهترین شکل ممکن انجام خواهد شد، از طراحی تا چاپ!
از چه ابزار طراحی استفاده می کنید؟
اول از همه باید توانایی خود و ابزار طراحی که قرار است استفاده کنید را در نظر بگیرید. بهترین انتخاب برای طراحی بروشور برنامه های InDesign و QuarkXPress هستند و هر کدام استانداردهایی برای طراحی و صفحه بندی نیز دارند.
برای برخی طراحان که برنامه های ویرایشگری مثل فوتوشاپ را به ایجاد طرح ترجیح می دهند، برنامه Scribus طرح های لایه باز خود را برای دانلود رایگان ارائه می کند.
اما اگر شما یک تازه کار هستید بهترین گزینه برای شما برنامه های Microsoft Publisher و Microsoft Word می باشد چون این برنامه ها قالب های از قبل طراحی شده و آماده چاپ دارند و کار با آنها مستلزم مهارت خاصی نیست پس به ساده ترین شکل ممکن می توانید بروشور خود را طراحی کنید.
البته این احتمال که برای کار خود نیاز به یک سرویس چاپ حرفه ای و ماهر داشته باشید وجود دارد خصوصا اگر بخواهید بروشور خود را در تیراژ بالا و کیفیت فوق العاده چاپ کنید.
اگر قصد انجام این کار را دارید پیشنهاد می کنیم به جای شروع یک پروژه از ابتدا تا انتها، یک قالب آماده انتخاب کنید و یا کار خود را به یک طراح حرفه ای بسپارید. بسیاری از سایت هایی که خدمات چاپی انجام می دهند نیز پیشنهادات مناسبی برای ارائه قالب های طراحی شده دارند.
برای طراحی بروشور خود اول از همه برنامه مورد نظرتان را باز کرده و یک صفحه جدید ایجاد کنید. ابعادی که برای بروشور در نظر می گیرند متفاوت است اما شایع ترین سایز آن 27.94 * 21.59 می باشد.
البته با توجه به نیازتان می توانید از سایزهای:
35.56 * 21.59 (legal size) ،
43.18 * 27.94 (tabloid size) ،
64.77 * 27.94 (the largest size for content-heavy brochures) استفاده کنید.
حالا اندازه عرض و ارتفاع مورد نظر خود را نسبت به نیازتان وارد کنید.
از آنجائیکه طرح مورد نظر یک بروشور سه قسمتی می باشد باید اندازه های خود را بر همین اساس در نظر بگیرید و به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. اگر می خواهید که فوری و ساده این کار را انجام بدهید فقط کافی ست که عرضی که برای بروشور خود در نظر گرفته بودید را تقسیم بر سه کنید.
اما اگر قصد دارید کارتان را با ظرافت و دقت بیشتری انجام دهید لازم است اندازه آن قسمت کوچکی از صفحه را که تا می شود هم در نظر بگیرید.
مثلا اگر بروشور سایز 27.94 * 21.59 را در نظر گرفته اید، عرض یک قسمت از بروشور شما 9.2075 و دو قسمت دیگر 9.36625 می شود،
بروشور 35.56 * 21.59، عرض یک قسمت از بروشور 11.7475 و دو قسمت دیگر 11.90625 خواهد شد،
بروشور سایز 43.18 * 27.94 ، عرض یک قسمت 14.2875 و دو قسمت دیگر 14.44625 می شود،
و برای بروشورهای بزرگتر با سایز 64.77 * 27.94 ، عرض یک قسمت 21.2725 و برای دو قسمت دیگر 21.74875 در نظر بگیرید.
برای اینکه مطمئن شوید طرح شما به طور کامل بروشورتان را پوشش می دهد و فضای خالی باقی نمی گذارد باید طرح را کمی بزرگتر از اندازه کاغذ خود در نظر بگیرید.
این اندازه اضافی که در نظر می گیرید تضمین می کند که هیچ فضای خالی در اطراف و حاشیه بروشور چاپ شده شما ایجاد نمی شود که طرحتان را بهم بریزد. معمولا برای این کار اندازه 0.3175 سانتی متر بزرگتر از کادر هر صفحه در نظر می گیرند.
اگر پرینتر شما این نتظیمات را ندارد به یاد داشته باشید که هنگام ایجاد فایل خود تنظیمات مورد نظرتان را انجام دهید.
علاوه برا رعایت تمام موارد بالا، دقت کنید که طرحتان را در یک فضای امن قرار دهید. منظور ما از فضای امن، یعنی فاصله 0.3175 از حاشیه صفحه که مطمئن شوید ذره ای طرح شما بریده نخواهد شد و طرحتان کامل نمایش داده می شود.
طراحی یک بروشور برای اولین بار به خصوص اگر قرار باشد پروژه را از صفر تا صد به تنهایی انجام دهید ممکن است آنطور که می خواهید نباشد ولی امیدواریم با مطلبی که در اختیارتان گذاشتیم کار را برای شما ساده تر کرده باشیم.
جهت دانلود مقاله آموزش سریع و آسان طراحی بروشور روی لینک زیر کلیک کنید:
بروشور.pdf
بروشور (Brochure) وسیلهای است برای بیان توضیحات کامل یک محصول و نحوه استفاده از آن. به همین دلیل است که به آن، کالانما هم گفته میشود؛ زیرا یک کالای خاص را بهصورت کامل تشریح میکند و یک کاربر پس از خواندن بروشور محصول، میتواند از آن محصول استفاده کند. تولیدکنندهی یک محصول، باید برای محصولش شیوه استفاده از آن محصول را چاپ کند.
معرفی و درج اطلاعات استفاده از محصول، مهمترین پارامتریک بروشور است. این همان تفاوت بروشور و كاتالوگ است. شما در بروشور، در مورد یک محصول خاص صحبت میکنید ولی در یک کاتالوگ، مجموعه محصولات یک شرکت یا کمپانی، معرفی میشود. اگرچه امروز انواع محصولات تبلیغاتی و گرافیکی بهصورت اینترنتی و غیر چاپی نیز منتشر میشوند، اما چاپ کاغذی، موجب دسترسی بیشتر و سهلالوصولی آن میشود. بروشورها برخلاف کاتالوگها حجم کمتر و ظاهر سادهتری دارند.
بروشورها در اندازههای مختلف و باسلیقه سفارشدهنده طراحی و چاپ میشوند. آنها اغلب ارزان هستند و تیراژ بالایی دارند، زیرا قرار است که در میان مصرفکنندگان بیشماری توزیع شوند و معمولاً بر روی کاغذی با گرم پایین چاپ میشوند تا هم ارزانتر باشند و هم خواندن آنها برای مصرفکننده سادهتر باشد.

در طراحی بروشور دست طراح برای تعداد صفحات باز است و از این منظر او میتواند انواع اطلاعات را به همراه تصویر در کنار هم و بدون نگرانی از شلوغی صفحه بیاورد. از طرف دیگر چون هر بروشور مخصوص یک محصول خاص هست، به همین دلیل ازلحاظ طراحی، کمتر در رقابت با بقیه طراحیها است.
از دیگر نکات مثبت این شیوه تبلیغات، این است که مخاطب میتواند آن را همراه خود ببرد و در فرصتی مناسب بخواند (برخلاف پوستر یا برنوشته که باید در یک مکان نصب شود). ازآنجاکه بروشور در حکم یک نقشه راهنما در ارتباط با یک موضوع مشخص است، دقت مخاطب نسبت به مطالب منعکسشده در آن نیز بیشتر خواهد بود. درعینحال با توجه به کمحوصلگی مخاطبان، بیشتر برای کالاهای مصرفی و موضوعات خدمات ضروری میتواند پاسخگو باشد.
چرا ابعاد A4 و A5 متداول است؟
دلیل استفاده زیاد از این قطعها، دورریز کمتر کاغذ یا مقوای مصرفی است که درنتیجه باعث افزایش هزینه میشود. اگر دورریز کاغذ موضوعیت نداشته باشد، با توجه به موضوع و مخاطب و حجم محتوای متنی و تصویری، میتوان ابعاد و اندازههای متفاوتی برای آن در نظر گرفت.
انواع بروشور
از منظر ظاهری و صحافی، دستهبندیهای متفاوتی وجود دارد. یکی از دستهبندیهای عام بروشورها، منگنه دار و تاشو است.
بروشور منگنه دار
برای آنکه بروشوری بهصورت دفترچه به چاپ برسد، تعداد صفحات آن را باید عددی زوج در نظر گرفت، بهعنوانمثال برای چاپ یک بروشور 8 صفحهای A5، طراحی بر روی دو ورق کاغذ A4 پشت و روی انجام میشود به این صورت که دو ورق A4 رویهم قرار بگیرند و همزمان از وسط تاشوند. در این حالت 8 صفحه A5 داریم.(البته این سبک طراحی، مناسب چاپ دیجیتال هست. برای چاپ افست باید طراحی بر روی شیت های 45 در 60 و یا 50 در 70 انجام پذیرد.) پسازاین تا کردنها، یک یا چند منگنه بر روی خط تا میخورد و کالانمای ما بهصورت یک کتابچه درمیآید. بروشورهای منگنه دار اغلب کمتر از بیست صفحه هستند و صفحات داخلی آنها از جنس کاغذ و جلد آن از جنس مقوا یا کاغذی با گرم بالا تهیه میشود.

بروشور تاشو
این مدل، فاقد صحافی و منگنه است. صفحات آن بهوسیلهی خط تای افقی و عمودی از یکدیگر جدا میشود. در طراحی بهتر است اندازه نهایی و تاشده بروشور، در تناسب با کاغذهای استاندارد در نظر گرفته شود، این امر باعث جلوگیری از دورریز کاغذ شده و آن را بینیاز از برش قسمتهای اضافه کاغذ میکند.
آنچه توضیح داده شد در رابطه بافرم های عمومی و شمایل معمول در بازار است؛ اما طراح میتواند با تفکر خلاقانه انواع بیشماری از خطوط و صحافی را طراحی کرده و از این مسیر توجه بیشتر مشتریان را جلب کند.
نکاتی در رابطه با طراحی بروشور
در طراحی بروشور، قوانین را بشکنید!
بهصورت معمول طراحی بروشور از راست به چپ (در زبان فارسی) و رو به پایین شود. قوانین را بشکنید. در طراحی، هیچچیز الزامی نیست.

1- شیوههای تا شدن، میتواند طراحی بروشور را متفاوت کنید
2- الزامی ندارد که بروشورها مانند کتابهای معمولی، صحافی شوند. آنها میتوانند به انواع و اقسام مختلف، تا شوند.
3- ترکیب کردن شکلهای هندسی طراحی بروشور را جذاب میکند
4- الزامی ندارد صفحههای بروشور شما، مربعی یا مستطیلی باشند. آنها میتوانند دایرهای، مثلثی، به شکل قلب و هر چیز دیگری که بروشور را زیبا کند، باشند.
5- کوچک طراحی کنید
همیشه طراحی سایز بزرگتر، جذابتر نیست. اگر امکان این رادارید که طراحی بروشور را در ابعاد کوچکتر انجام دهید، چرا این کار را نکنید؟ مزیت بروشورهای کوچکتر این است که قابلحمل و نگهداری میشوند. آنها بهراحتی در کیف پول یا جیب عقب افراد جا میشوند.

6- ساده فکر کنید
گاهی اوقات یک طراحی بروشور ساده، اثرات شگفتانگیزی بهجای میگذارد و خستهکنندگی کار را از بین میبرد. در طراحی زیر، یک تایپوگرافی ساده و تمیز روی سطح سفید، بهخوبی توانسته است عنوان را برجسته کند. مفهوم پوستر بالا کاملاً شفاف است. اگرچه تضاد زیادی ایجاد نشده است، ولی مفهوم بهخوبی میرسد. در ضمن برجستگی متن هم جذابیت خوبی ایجاد کرده است بهطوریکه مخاطب را به خواندن بروشور متمایل میسازد.
جهت دانلود فایل مقاله "بروشور چيست؟" روی لینک زیر کلیک کنید: